Boek uw vakantie in Brabant

Ontdek de mooiste plekjes van Brabant

Minicamping Hoeve "De Bonte Kraai" bevindt zich in een prachtige landelijke omgeving en is omringd door een aantal authentieke dorpen. Via het uitgebreide wandel- en fietsnetwerk kunt u de omgeving verkennen. Bezoek de Efteling, Den Bosch of Breda en ontdek de nabijgelegeden natuurlijkgebieden De Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen.

biesbosch Omgeving - Hoeve de Bonte Kraai

Wandelen over ruige paden,  per kano naar een mysterieuze wereld van doorgeschoten vloedbossen, een actief outdoorprogramma, een rondvaarttocht, een beversafari, fluisteren, op stap met een gids of… zoek je liever zelf je weg door het doolhof van kreken? Een zoetwatergetijdengebied met kreken en wilgenvloedbossen, een eldorado voor de natuurliefhebber.

Lees meer over De Biesbosch

loonse-drunense-duinen Omgeving - Hoeve de Bonte Kraai

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland. Hier kunt u eindeloos struinen in de ‘Brabantse Sahara’, fietsen door uitgestrekte bossen of paardrijden over zandheuvels. Ontdek een dassenspoor en sta oog in oog met reeën en roofvogels. Van de natuur genieten kan hier vier seizoenen lang.

Lees meer over de Loonse en Drunense Duinen

Mini camping Hoeve De Bonte Kraai bevindt zich in een prachtige natuur omgeven door verschillende authentieke dorpjes.

Aan de achterzijde van onze minicamping is het HalveZolenpad gelegen, u zit hierdoor direct op het fietsknooppunten-netwerk (Knooppunt 12) grenzend aan de Dongeroute, we zitten hier letterlijk op de grens van het zand en kleigebied van Brabant. Je kunt op de fiets makkelijk en snel zowel bosrijk gebied  bezoeken, alsmede wateren, polders en rivierengebied.

Op fietsafstand zijn twee nationale parken de Loonse- en Drunense Duinen en de Biesbosch gelegen. 

In het seizoen kunt u te voet of met de fiets verse kersen, asperges of aardbeien halen, of eens gaan kijken naar acht nieuwe Terpenboerderijen aan de Oude Maas in Waspik en Geertruidenberg!

Ben je opzoek naar een leuk dagje uit ? denk dan eens aan een historisch dagje uit. De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van ons land met maar liefst 11 vestingsteden.

museum-brabant Omgeving - Hoeve de Bonte Kraai

Door de rijke historie, de bijzondere folklore en uitgebreide kennis zijn er in Brabant heel wat musea te vinden voor zowel jong als oud ! waar uw interesses ook liggen, er is altijd wel een museum wat bij uw uitstapje past. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Natuurmuseum Brabant in Tilburg of leer meer over het ontstaan van de Biesbosch in het Biesboschmuseumeiland. Maar ook Museum de Roos in Hollands oudste stad Geertruidenberg is zeker het bezoeken waard.

Wanneer u graag met uw kinderen er op uit wilt , zijn er genoeg opties. In de omgeving van de camping zijn een aantal musea te vinden waar kinderen spelenderwijs allerlei bijzondere dingen leren en zich geen moment zullen vervelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Slot Loevestein Ridders gevangenen en soldaten, Reptielenhuis de Aarde in Breda of naar het beste kindermuseum van de wereld het grensverleggend Geofort. Dit fort maakt ook weer deel uit van de Nieuwe Hollandse waterlinie en zeker de moeite waard te bezoeken

Minicamping Hoeve de Bonte Kraai:
Ontdek de mooiste plekjes van Brabant

5-sterren Omgeving - Hoeve de Bonte Kraai
Lieve mensen en heerlijke appeltaart en prijs goed voor bv de kwaliteit appeltaart en in t hoog seizoen altijd druk maar toch snel je bestelling toppers.
Wilma van den Hoven
5-sterren Omgeving - Hoeve de Bonte Kraai
Zeer gastvrij en nette camping
Ria Heijs
5-sterren Omgeving - Hoeve de Bonte Kraai
Un lugar encantador !!!
Carlos Cenera